Search...

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΦΡΑΧΤΗ




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ


Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση του έργου κατασκευής του φράχτη στον Έβρο

Με σημερινή απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου εγκρίθηκε η νομιμότητα της σύμβασης για το έργο κατασκευής του φράχτη στα σύνορα της χώρας μας, στον Έβρο.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής.
  • Υπενθυμίζεται ότι μετά από πρόταση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστου Παπουτσή, η κυβέρνηση αποφάσισε στις 5 Σεπτεμβρίου 2011, την ένταξη του έργου κατασκευής του φράχτη στον Έβρο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Ο τρόπος χρηματοδότησης του έργου περιγράφεται και στη Διακήρυξη Ανοιχτής Δημοπρασίας με ημερομηνία 6/9, ενώ ο ίδιος ο Υπουργός, κ. Παπουτσής σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Στήριξης Ασύλου (Ε.Α.S.Ο), Dr. Robert Visser, στις 26/9, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων, είχε δηλώσει σαφώς ότι το έργο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

  • Υπενθυμίζεται επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε στις 25/11 τις χρηματοδοτήσεις για το πρόγραμμα του 2011 μέσω των Ταμείων Εξωτερικών Συνόρων και Επιστροφών.
Η χώρα μας εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών το οποίο περιέχει ένα σύνολο δράσεων που αποσκοπούν τόσο στη διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης όσο και των αιτούντων άσυλο και διεθνούς προστασίας.