Search...

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΥΡΟΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΚΕ Γ. ΤΟΥΣΣΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΦΡΑΧΤΗ


Γ. ΤΟΥΣΣΑΣ (ΚΚΕ) - Δημιουργία φράχτη 12,5 χλμ. κατά μήκος του Έβρου
Με παρέμβασή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Τούσσας, καταγγέλλει τις εξαγγελίες του υπουργού «Προστασίας του Πολίτη» για την κατασκευή φράχτη έκτασης 12,5 χλμ. κατά μήκος του Έβρου, καθώς και την ένταση των διώξεων σε βάρος των μεταναστών και προσφύγων από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, επιλογές που εντάσσονται στη γενικότερη αντιμεταναστευτική αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ - «Ευρώπη-Φρούριο».
Στην παρέμβασή του, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ επεσήμανε τα εξής:

«Με δηλώσεις στις 31/12/2010, ο υπουργός «Προστασίας του Πολίτη», απείλησε ότι σε συνεργασία με τον FRONTEX, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σχεδιάζει τη «δημιουργία ενός φράχτη 12,5 χμ. κατά μήκος των συνόρων στον Έβρο, για την αποτροπή των παράνομων μεταναστών» και ακόμη ότι θα διώξει «είτε με εθελοντικό επαναπατρισμό είτε με υποχρεωτική απέλαση» από την Ελλάδα όλους τους μετανάστες, εκτός από αυτούς «που έχουν δικαίωμα διεθνούς προστασίας ή δικαίωμα ασύλου», δηλαδή τους πάντες.
Οι διαδοχικές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε κόλαση για τους οικονομικούς μετανάστες και τους πρόσφυγες. Σε Ανακοίνωση της, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Αθήνα στις 13.12.2010 εκφράζει τις έντονες ανησυχίες της για την ανθρωπιστική κατάσταση όσων φτάνουν στην Ελλάδα, που κρατούνται σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, συμπεριλαμβανομένων ασυνόδευτων παιδιών και άλλων ευάλωτων περιπτώσεων, καθώς και τις ελάχιστες πιθανότητες που έχουν να εξεταστεί σωστά το αίτημά τους για προσφυγικό καθεστώς.
Συμφωνεί η Επιτροπή με την πολιτική της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ για την «δημιουργία φράχτη» κατά μήκος των συνόρων της χώρας, την «μηδενική ανοχή» και εθελοντική ή βίαιη απέλαση όλων των μεταναστών και προσφύγων;»


11 Ιαν 2011