Search...

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ 5/2/2012




          Δελτίο Τύπου

Το πρώτο μήνυμα αντίδρασης εν όψει της αυριανής επίσκεψης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, ο οποίος θα επισκεφθεί τη Νέα Βύσσα για να εγκαινιάσει το Επιχειρησιακό Κέντρο Επιτήρησης Συνόρων με θερμικές κάμερες και την έναρξη των εργασιών κατασκευής του “φράχτη” στο χερσαίο τμήμα των συνόρων Ελλάδας-Τουρκίας, έστειλαν σήμερα (05-02-12) το μεσημέρι, από την κεντρική πλατεία της Νέας Ορεστιάδας, πολίτες που εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στο συγκεκριμένο “έργο”.
Ομάδα των συγκεντρωμένων μοίρασε σε διερχόμενους πολίτες φυλλάδια, με τα οποία τους ενημέρωνε για την αναποτελεσματικότητα της κατασκευής του βάρβαρου αυτού “τείχους”, το οποίο, όπως υποκριτικά προφασίζεται η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, θα ανακόψει, δήθεν, τις ροές των μη νόμιμων μεταναστών.
Η σημερινή διαμαρτυρία ήταν ο “προπομπός” της αυριανής συγκέντρωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 το πρωί στο άγαλμα “Καραθεοδωρή” στη Νέα Βύσσα. Εκεί όπου για μία ακόμη φορά θα ακουστεί η φωνή των πολιτών που αντιδρούν στο “φράχτη”, θεωρώντας ότι ένα τέτοιο “έργο” μόνο τη μετατόπιση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης μπορεί να πετύχει, στιγματίζοντας, παράλληλα, ολόκληρη την περιοχή. Τόσο η σημερινή όσο και η αυριανή συγκέντρωση στη Νέα Βύσσα, έχουν στόχο να δηλώσουν προς κάθε κατεύθυνση πως το “τείχος της ντροπής” που σχεδιάστηκε να στηθεί, αποτελεί βαθύτατη προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.