Search...

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΦΡΑΧΤΕΣ!



Μετά βαΐων και κλάδων εγκαινίασε ο Υπουργός Προστασίας το φράχτη στον Έβρο που θα αποτελέσει το σημείο ανάσχεσης των λαθρομεταναστών. Μάλιστα για να είναι και politically correct τον ονομάζουν αποτρεπτικό εμπόδιο. Για να πειστούμε επιπλέον για την αναγκαιότητά του τονίζουν με έμφαση τον αριθμό αυτών που εισέρχονται παράνομα. Αλήθεια γιατί δε δίνουν στοιχεία –αν φυσικά διαθέτουν- για αυτούς που εγκαταλείπουν τη χώρα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης;


Σε περίοδο μάλιστα που οι μισθοί κόβονται, η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί να διαθέσει 3,2 εκ. ευρώ από τον κρατικό κορβανά για καθησυχάσει τις ξενοφοβικές μας ανησυχίες. Αντί να σχεδιαστεί ένα σοβαρό πλάνο προκειμένου να καταγραφούν όσοι διαμένουν παράνομα, να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς η έκδοση νομιμοποιητικών εγγράφων, να χτυπηθεί την αδήλωτη εργασία βγάζει διθυραμβικές ανακοινώσεις για το φράχτη στον Έβρο.
Έχουμε λοιπόν να κάνουμε με μια πρόχειρη και χωρίς σχεδιασμό δουλειά. Πώς θα σταματήσουμε τη λαθρομετανάστευση; Απλά και χωρίς κόπο: φτιάχνοντας φράχτες, βάζοντας θερμικές κάμερες κλπ, λες και υπάρχουν λεφτά για άσκοπο ξόδεμα. Μόνο που όπως πολλές φορές έχει αποδειχθεί, το οργανωμένο έγκλημα είναι παρασάγγας μπροστά από οποιαδήποτε προσπάθεια που επικεντρώνεται αποκλειστικά και μόνο στην καταστολή του. Οι λαθρέμποροι ήδη βρίσκουν τρόπους (και θα βρουν και στο μέλλον) να περνούν τους μετανάστες στη γη της επαγγελίας, με το αζημίωτο φυσικά.
Την ίδια στιγμή άνθρωποι που πραγματικά θα έχουν ανάγκη προστασίας και ασύλου θα αναγκάζονται όχι μόνο να ξεπουλιούνται αλλά και να ρισκάρουν τη ζωή τους καθώς η είσοδό τους στη χώρα θα γίνεται σε σημεία που θα θεωρούνται δύσβατα από τις αρχές και άρα λιγότερο φυλασσόμενα. Κάτι τέτοιο γίνεται και στα σύνορα Αμερικής και Μεξικού όπου τα τελευταία χρόνια ολοένα και αυξάνονται οι θάνατοι των μεταναστών καθώς προτιμούν να βαδίζουν για ώρες, υπό αφόρητη ζέστη, σε απομακρυσμένα μέρη στην έρημο της Αριζόνα προκειμένου να μη συλληφθούν από τους συνοριοφύλακες.
Δυστυχώς για την αποκόμιση πολιτικού οφέλους η κυβέρνηση κλείνει το μάτια σε αξιόπιστες λύσεις και αφουγκράζεται τις μισαλλόδοξες φωνές που πληθαίνουν μέσα στη γενικευμένη κρίση. Αιώνες τώρα οι άνθρωποι μεταναστεύουν όταν δεν έχουν να φάνε, όταν κινδυνεύει η ζωή τους. Κανένας φράχτης δεν πρόκειται να τους σταματήσει!
 
7 Φεβρουαρίου 2012