Search...

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Θ. ΔΡΙΤΣΑΣ: ΝΑ ΑΝΑΣΤΑΛΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΦΡΑΧΤΗ

Δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα σχετικά με το σχέδιο συρμάτινου τείχους στον Έβρο
Υποκριτική και απάνθρωπη η κυβερνητική πολιτική όπως ακριβώς για τους Έλληνες φτωχούς, εργαζόμενους που απειλούνται από το φάσμα της φτώχιας και της ανασφάλειας, διπλά υποκριτική και απάνθρωπη για τους μετανάστες.
Ένα νέο σχέδιο για την προστασία -υποτίθεται- των
συνόρων, εντελώς αναποτελεσματικό αλλά κυρίως παράνομο και έξω από κάθε συμβατική υποχρέωση της χώρας μας. Τους πρόσφυγες, τα παιδιά, τους ανήλικους ασυνόδευτους, τις μητέρες πολύ συχνά εγκυμονούσες, πως θα τους υποδεχθεί το ελληνικό κράτος, όπως έχει υποχρέωση για να τους εντάξει σε ένα σχεδιασμό προστασίας;
Πως θα αντιμετωπίσει τις ροές των μεταναστών; Είτε υπάρχουν σύρματα, είτε δεν υπάρχουν, δεν παύουν να αυξάνονται, διότι γεννώνται από τους πολέμους, τη φτώχια, τη δυστυχία και τις παρεμβάσεις διεθνών ιμπεριαλιστικών οργανισμών στις οποίες συμμετέχει και η χώρα μας και γι’ αυτό είναι συνυπεύθυνη.
Όλα αυτά τα σχέδια πρέπει αμέσως να ανασταλούν. Να σταματήει κάθε τέτοια σκέψη και να τελειώνουμε πια με αυτή την υποκρισία. Απαιτείται μια πραγματικά διεθνής ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική που να σέβεται τον πόνο των ανθρώπων τα δικαιώματα όλων και των Ελλήνων και των αλλοδαπών  και να προωθεί πραγματικές λύσεις στο υπαρκτό πρόβλημα και όχι να κλείνει τα μάτια με τέτοιες πολυδάπανες ανόητες επιλογές.
To Γραφείο Τύπου
 04/01/2011