Search...

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΠΕΡΑΣΜΑ ΠΡΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΟΥ ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ (φωτό)


Mathias Fiedler
Στα...χαμένα μοιάζει να κινούνται οι ομάδες των προσφύγων που απέμειναν στην περιοχή της Αδριανούπολης, με κάποιους από αυτούς να κατευθύνονται προς τα τουρκοβουλγαρικά σύνορα και κάποιους άλλους να επιμένουν να περάσουν στην Ευρώπη μέσω των ελληνοτουρκικών συνόρων του Έβρου.
Και στις δύο περιπτώσεις, πάντως, οι πρόσφυγες θα βρουν μπροστά τους τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας, που έχουν εντολή να τους εμποδίσουν να προσεγγίσουν τα σύνορα. Αυτό επιβεβαιώνεται και από την έκβαση που είχαν κάποια μικρής έκτασης επεισόδια που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ώρες, όταν ομάδες προσφύγων επιχείρησαν να περάσουν από τον αστυνομικό κλοιό αλλά απωθήθηκαν.
Χαρακτηριστική ήταν η χθεσινή (18-9-15) δήλωση του νομάρχη της Αδριανούπολης, Ντουρσούν Αλί Σαχίν, ο οποίος έστειλε μήνυμα στους 800-900 πρόσφυγες που κινούνται στην περιοχή ότι η μόνη περίπτωση να περάσουν προς Ελλάδα ή Βουλγαρία είναι να υπάρξει επίσημη πρόσκληση από κάποια από τις δύο χώρες.  “Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής» πρόσθεσε ο ίδιος. Ο νομάρχης του γειτονικού τουρκικού νομού σημείωσε επίσης πως αρκετές χιλιάδες προσφύγων που είχαν φτάσει τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή της Αδριανούπολης έχουν επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη ή στις άλλες τουρκικές πόλεις από τις οποίες είχαν φτάσει κοντά στα σύνορα. 

Fotos: Mathias Fiedler
1

2

3

4

CPPe_ElWoAAlA1I

CPPx3Q2WUAA7Rxt

CPQYVcjWgAEro1U

CPQYnabWoAA7ToZ


20/09/2015