Search...

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

ΝΕΚΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΣΕ ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΕΒΡΟ

Ioannis Giagkinis - euronews

Ανασύρθηκαν οι σοροί δυο ανήλικων παιδιών - Τουλάχιστον δέκα αγνοούμενοι


Τουλάχιστον τρεις νεκροί και τέσσερις αγνοούμενοι, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά, είναι το αποτέλεσμα ναυαγίου που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στον ποταμό Έβρο.

Εκτιμάται ότι πρόκειται για πρόσφυγες που αναζητούσαν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη, ωστόσο το αναποδογύρισε το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν και με το οποίο προσπάθησαν να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα, μετέδωσε το πρακτορείο Dogan.

Το ναυάγιο σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Αδριανούπολη στη βορειοδυτική Τουρκία, όταν μια ομάδα ανθρώπων προσπάθησε να περάσει στην περιοχή της Ορεστιάδας στην Ελλάδα διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Όπως ανέφερε το Dogan, τουλάχιστον 10 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, βρίσκονταν στο πλοιάριο το οποίο ίσως ανετράπη εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών. Τρία άτομα ανασύρθηκαν νεκρά από τούρκους διασώστες, μεταξύ των οποίων τα δύο άψυχα σώματα άνηκαν σε ανήλικα παιδιά.

Οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον οκτώ ακόμα άτομα αγνοούνται. Οι ελληνικές αρχές στον Βόρειο Έβρο, με τις οποίες επικοινώνησε το euronews, δεν έλαβαν καμία επίσημη ενημέρωση από τις τουρκικές, ωστόσο η Ελληνική Αστυνομία ξεκίνησε κα αυτή έρευνες από την ελληνική πλευρά του ποταμού. 

Η Τουρκία ήταν για καιρό μια από τις βασικές χώρες μέσω των οποίων οι πρόσφυγες και οι μετανάστες προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ευρώπη. 

Όμως ο αριθμός τους μειώθηκε μετά τη συμφωνία που υπέγραψαν τον Μάρτιο του 2016 Βρυξέλλες και Άγκυρα και η οποία προβλέπει την επιστροφή στην Τουρκία όλων των μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα.


13/2/2018