Search...

Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ!

Όχι άλλοι νεκροί πρόσφυγες στο Αιγαίο, όχι άλλες παράνομες απελάσεις στον Έβρο!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όχι άλλοι νεκροί πρόσφυγες στο Αιγαίο, όχι άλλες παράνομες απελάσεις στον
Έβρο!

Το νέο προσφυγικό ναυάγιο στα ανοιχτά της Μυτιλήνης, με μέχρι στιγμής επτά θύματα στα οποία συμπεριλαμβάνονται και δύο παιδιά, είναι αποτέλεσμα της αντιπροσφυγικής συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας που θωρακίζει τα κλειστά σύνορα, εξαναγκάζοντας τους πρόσφυγες να επιλέγουν τους πιο επικίνδυνους δρόμους διαφυγής από τη μοίρα του πολέμου, της καταστροφής και της πείνας, που πυροδότησαν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολεμικές επιχειρήσεις.
Η πολιτική αυτή, στην οποία έχουν συμφωνήσει από κοινού όλα τα μνημονιακά κόμματα, είναι ρατσιστική και εγκληματική. Στον αντίποδα όσων ισχυρίζονται, ενισχύει στην πραγματικότητα το  trafficking και τους διακινητές, συμβαδίζοντας με τις παράνομες απελάσεις στην περιοχή του Έβρου από στρατιωτικά, αστυνομικά και παραστρατιωτικά σώματα.
Παράλληλα, παρέχει νομιμοποίηση σε κανιβαλικές αντιλήψεις που γιγαντώνουν την ακροδεξιά, μεταθέτοντας την ευθύνη από τους θύτες στα θύματα για τη μεταβολή του Αιγαίου σε πλωτό νεκροταφείο.
Όχι άλλοι νεκροί πρόσφυγες στο Αιγαίο, όχι άλλες παράνομες απελάσεις στον Έβρο!
Η Λαϊκή Ενότητα, μαζί με τις δυνάμεις του αντιρατσιστικού και του αντιφασιστικού κινήματος, απαιτεί την κατάργηση της αντιπροσφυγικής συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας και την κατοχύρωση νομίμων και ασφαλών δρόμων διέλευσης για ΟΛΟΥΣ τους πρόσφυγες προς τις χώρες όπου επιθυμούν να ζήσουν. Απαιτεί την απόσυρση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ και της FRONTEX από το Αιγαίο, την ενίσχυση των μέτρων διάσωσης, και την επαναφορά σε ισχύ της καταργημένης στην πράξη διεθνούς Συνθήκης της Γενεύης. Απαιτεί την πλήρη και ισότιμη κοινωνική ένταξη των προσφύγων στα κράτη και στις κοινωνίες υποδοχής τους. Παλεύει για τον τερματισμό των ιμπεριαλιστικών πολέμων που εξαναγκάζουν εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον πλανήτη σε μετανάστευση και προσφυγιά.
Για το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας,
11/06/2019


11/6/2019