Search...

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Ν.ΛΥΓΕΡΟΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΡΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Συνέντευξη στην Ε.ΡΑ της Νέας Ορεστιάδας έδωσε σήμερα (22-01-12) το πρωί, ο κ.Νίκος Λυγερός, συνεχίζοντας το πρόγραμμα της επίσκεψης που πραγματοποίησε από την Παρασκευή στον Έβρο.  

Όπως και στη χθεσινοβραδινή διάλεξη που έδωσε στο θέατρο “Διόνυσος”, στη Νέα Ορεστιάδα, σε ακροατήριο άνω των 200 ατόμων, ο κ. Λυγερός υποστήριξε στη συνέντευξή του πως η κατασκευή του “φράχτη” θα είναι απολύτως αναποτελεσματική. Τεκμηρίωσε δε την άποψή του αυτή, επαναλαμβάνοντας σειρά επιχειρημάτων, βάσει των οποίων, μία τέτοια “κατασκευή”, κυρίως στερείται ορθολογιστικής σκέψης. Υποστήριξε επίσης πως το “έργο” του “φράχτη” στα χερσαία σύνορα του Έβρου με την Τουρκία, την κατασκευή του οποίου έχει δρομολογήσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στερείται ευρωπαϊκής χρηματοδοτικής στήριξης ως “ξεπερασμένο” και μη  “συμβατό” με τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ αντίκειται και σε κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Ιδιαίτερα, ωστόσο, ο κ. Λυγερός υπογράμμισε ότι το “τείχος” αυτό έρχεται σε πλήρη αντίφαση με τις διαχρονικές αξίες του Ελληνισμού, που ουδέποτε έχτισαν “τείχη” εσωστρέφειας.
Η συνέντευξη ηχογραφήθηκε στο studio της Ε. ΡΑ. Νέας Ορεστιάδας και θα μεταδοθεί την Τρίτη 24-01-12, στις 11 το πρωί, από τις συχνότητες του ραδιοφωνικού σταθμού (101 &103,5 Fm και στους 1080 στα μεσαία κύματα).
Αμέσως μετά τη συνέντευξη, ο κ. Λυγερός επισκέφθηκε τη Νέα Βύσσα, προκειμένου να δει από κοντά την περιοχή όπου σχεδιάστηκε να κατασκευαστεί ο “φράχτης”. Επιθυμία του ίδιου ήταν να επισκεφθεί και το Πνευματικό Κέντρο του χωριού, που φέρει το όνομα του “Στέφανου Καραθεοδωρή”, καθώς είναι γνωστή η μελέτη του κ. Λυγερού για την πορεία των “διεθνών Ελλήνων” που προέρχονται από την οικογένεια Καραθεοδωρή αλλά και η ιδιότητα του επιστημονικού συμβούλου που έχει στο Μουσείου “Καραθεοδωρή” στην Κομοτηνή.
Στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου είχε ολιγόωρη συνάντηση με μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Νέας Βύσσας “Στέφανος Καραθεοδωρής”, αλλά και με κατοίκους της περιοχής που αντιλήφθηκαν την παρουσία του.
Αμέσως μετά, ο κ. Λυγερός αναχώρησε για το αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης, για το ταξίδι της επιστροφής του στην Αθήνα.