Search...

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΒΡΟΥ: ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΦΡΑΧΤΗΣ, ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΝΙΓΜΟΙ


Σε μια περίοδο που το Αιγαίο έχει μετατραπεί σε νεκροταφείο ψυχών, σε μια περίοδο που τα όνειρα για ζωή σβήνουν στα κύματα και δεκάδες ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, παλεύουν να φτάσουν στην «πολιτισμένη Ευρώπη των λαών» , ενώ δεκάδες άψυχα κορμιά γεμίζουν τις ακτές των νησιών μας, κανείς δεν μπορεί να μένει σιωπηλός μπροστά στο θάνατο.
Τα κροκοδείλια δάκρυα των "αξιωματούχων" της Ε.Ε. αλλά και της Ελληνικής κυβέρνησης δεν μπορούν να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους που τους καθιστούν ουσιαστικά συμμέτοχους της τραγωδίας. 
Επιτακτική ανάγκη λοιπόν είναι, η άμεση δημιουργία ασφαλούς χερσαίας νόμιμης διόδου για τους πρόσφυγες προς την Ευρώπη τόσο στον Έβρο όσο και σε οποιοσδήποτε άλλο  σημείο είναι εφικτό στην Ε.Ε.  Όσο ο φράχτης του Έβρου παραμένει κλειστός, θα αυξάνεται το δράμα των χιλιάδων προσφύγων όσων μπορούν να φτάσουν στα φιλόξενα ελληνικά παράλια γλιτώνοντας τον πνιγμό από τα βυθισμένα σαπιοκάραβα των διακινητών.
Καλούμε την κυβέρνηση, όλους τους διεθνείς οργανισμούς, τα κόμματα τους τοπικούς βουλευτές μας, την κοινή γνώμη που ξέρει από προσφυγιά και ξεριζωμούς να απαιτήσουν τώρα να ανοίξει ο φράχτης του Έβρου για ασφαλή είσοδο και καταγραφή των προσφύγων ώστε να σταματήσει ο φόρος αίματος και οι χρυσές δουλειές των διακινητών αλλά και για να μην γινόμαστε αυτουργοί στο χαμό χιλιάδων ανθρώπινων ζωών. Η ΛΑ.Ε. Έβρου χαιρετίζει τις μαζικές κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών αλλά και την συγκινητική έμπρακτη αλληλεγγύη του λαού μας , ιδιαίτερα στη Μυτιλήνη και στα υπόλοιπα νησιά που αποτελούν ελπιδοφόρα δείγματα αντίστασης και ανθρωπιάς.
Κανένας φράχτης δεν μπορεί να σταματήσει την ανάγκη για ζωή, ασφάλεια, ελευθερία

Λαϊκή Ενότητα  Έβρου, 2-11-2015