Search...

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ 400 ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Σε απεργία πείνας προχώρησαν από σήμερα το πρωί, Τετάρτη 28 Αυγούστου, 400 περίπου μετανάστες που κρατούνται στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Ορεστιάδα. Αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση της διοίκησης του στρατοπέδου για παράταση της κράτησης στους 18 μήνες, η οποία ξεσήκωσε τους κρατούμενους που εκφράσανε την έντονη δυσφορία τους καθώς πολλοί από αυτούς βρίσκονται στο στρατόπεδο πάνω από ένα χρόνο χωρίς να έχουν διαπράξει κανένα έγκλημα και χωρίς μάλιστα να έχουν περάσει από καμία δίκη.



Σύμφωνα με καταγγελία της «Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», μετανάστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο λόγω λιποθυμίας, μετά από μια εβδομάδα απεργίας, ενώ άλλος μετανάστης έχει ράψει το στόμα του από χθες το βράδυ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.



Στην καταγγελία τονίζεται ότι «τα στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι κολαστήρια ανθρώπινων ψυχών όπου γίνονται κατά συρροή βασανιστήρια ενώ οι έγκλειστοι ζουν κάτω από τις πιο άθλιες και απαράδεκτες συνθήκες. Γι’ αυτό κιόλας στις 10 Αυγούστου είδαμε την μεγαλειώδη εξέγερση στο στρατόπεδο της Αμυγδαλέζας.»